29 december 2008

Futuroscope

We zijn met z'n drieen naar de Futuroscoop in Poitiers geweest. Gelukkig geen drukke dag, sterker nog, we hoefden voor de in totaal 14 bezochte gebouwen (van de 22) niet zolang te wachten, meestal totdat de film afgelopen was en soms konden we zo doorlopen. Op bovenstaande foto met de hekken is te zien hoe druk het kan zijn en dan kun je nog wel eens uren moeten wachten.

Ook zonder dat we hoefden te wachten is het in één dag niet gelukt alle gebouwen te bezoeken, zo groot is het.

In de gebouwen waar 3D films worden afgespeeld krijg je soms de gekste brillen op! Maar zeker de moeite waard.


De gebouwen op zich zien er ook echt futuristisch uit, het was een koude dag, maar gelukkig het overgrote deel ervan met een zonnetje.





Water: in de zomer ongetwijfeld, samen met de grote kinderwereld, een mooie attractie voor de kinderen. Maar zoals je ziet, het jongetje voor op de foto is goed ingepakt en niks water. Alhoewel er s'avonds een wervelende water en lichtshow wordt gegeven, zeker erg de moeite waard om daarvoor te blijven tot het eind.











Bovenstaand gebouw bij nacht en dag, het lijken wel grote orgelpijpen.






Gebouw 14, 2 x bezocht. Om er goed in te komen een aanrader om mee te beginnen (kinderen moeten groter zijn dan 1.20 en je mag ook al niet zwanger er in of met hart- of rugklachten).
De film gaat over de omgeving (departement Vienne) en dat is inderdaad een schitterende omgeving.
De verassingen van de film vertel ik hier niet: beleef het LEUK

Er zijn ook nog filmpjes gemaakt, deze ga ik nog op Youtube zetten en tzt op het blog of op mijn hyves http://hinde36.hyves.nl/


Geen opmerkingen: