07 november 2006

Het toiletgebouw


Het begin is gemaakt vandaag

Plee-station-2

noemt Niko ons toiletgebouwtje. De geulen en de fundering zijn uitgegraven. De leidingen zijn gekocht en als het goed is gaan die morgen er in. Water, elektra en septic-tank.

8 November 2006

Niko is begonnen met het leggen van de leidingen. Het is erg warm, zo'n 20 graden. De buis van de septictank moet zo'n 20 centimeter aflopen, maar de septic tank ligt een beetje te hoog. Dus wordt het toiletgebouwtje (de fundering) iets verhoogd.

De waterleiding moet nog iets dieper, anders komt er een knik in, begrijp ik. Zaterdag moeten alle leidingen gelegd zijn en de bekisting voor de fundering. Aad komt dan zaterdag weer helpen.

Zaterdag 11 november 2006

Het is slecht weer, motregen. Om in de modder te werken valt niet mee.

De geulen van de leidingen worden weer dichtgegooid door Aad (met z'n bobcat) en Wim is vanmorgen gekomen om ook een handje te helpen. De bekisting voor het beton storten wordt gemaakt. Nu nog de plaatsen uitzoeken waar afvoer, electriciteit en water-aansluitingen moeten komen a.d.h. van de tekening.

Zondag 12 november 2006

Wim helpt weer vandaag. De waterleiding-punten voor de 2 wasbakken vastgesteld. Ook voor douche, wc's, wasmachine, buitenkraan, buiten-afwasbak moet vastgesteld en er naar toe gebracht worden. Het probleem van de te hoge septic-tank is toch wel vervelend. Er moet nu veel grond weer in de bak van de fundering om het e.e.a. weer hoger te krijgen. Morgen komt hopelijk Aad om de grond weer op z'n plaats te brengen. Aad en Petra gaan dinsdag weer naar Nederland.

Het is mooi weer vandaag, weinig wind en een zonnetje een graad of 13.

Geen opmerkingen: